Lep pozdrav, drage blogerke in dragi blogerji.

Verjetno že veste, o čem bom jaz govoril. O poškodbi kolena, ki je zaznamovala mojo košarkarsko kariero. Upam, da so me sedaj težave dokončno obšle, saj si želim vsaj nekaj časa preživeti v miru in brez skrbi.

No, pa pojdimo po vrsti. Veliko se je že pisalo o mojih poškodbah kolena. Operiran sem bil trikrat, kronološko pa vam bom razložil, kaj se je z menoj v težkih trenutkih natančno dogajalo.

Ko je prvič prišlo do poškodbe, so mi dejali zdravniki, da je šla križna vez. Bolj kot za koleno sem se sekiral, da bom izpustil evropsko člansko prvenstvo v Beogradu. Vedno mi je bila želja, da bi z reprezentanco zaigral na velikem tekmovanju. Nato je počasi vse začelo prihajati za menoj. Nikdar si nisem mislil, da se mi bo v karieri zgodilo kaj takega in bil posledično dalj časa odsoten z igrišč. Prvič sem se znašel v neugodni situaciji. Nisem vedel, kaj me čaka, kako poteka zdravljenje, koliko časa bom odsoten … Vse je bilo zame novo. V klubu takrat razmere niso bile urejene, zato je zdravljenje po operaciji potekalo praktično iz mojega žepa. Zamenjal se je tudi trener. Prišel je Zmago Sagadin. Od operacije je minilo šest mesecev, ko sem se pojavil na treningu. Nisem se še počutil sposobnega igrati. Zmago mi je takrat rekel, da bi bilo dobro, da poizkusim, pa čeprav sem imel za seboj le dva tedna treningov. Odigral sem nato tisto tekmo proti Slovanu v okviru lige NLB in že v drugi ali tretji minuti dobil udarec v koleno s strani Devića. Najverjetneje se je takrat vez natrgala.

Ponovno sem moral na prisilen počitek. Po tej poškodbi koleno ni bilo več takšno, kot je nekdaj bilo. Prisotne so bile bolečine, koleno je zatekalo. Najverjetneje sem z natrgano vezjo igral tudi na svetovnem prvenstvu. Nato sem začel novo sezono z Olimpijo. Po kratkem času je koleno popustilo in vse je šlo od začetka – sledila je druga operacija. Pregled sem opravil v Valdoltri. Kolena sploh nismo slikali, saj so vsi mislili, da gre za poškodbo meniskusa in da bo potreben le manjši poseg. Spravil sem se na operacijsko mizo in zdravnik je zavrtal v koleno. Ko je videl, da se koleno komaj drži skupaj, me je vprašal, ali naj ga zapre in premislim glede operacije ali naj kar nadaljuje. Odločil sem se za operacijo. Prvotni namen je bila rekonstrukcija vezi. Čakalo me je novo daljše rehabilitacijsko obdobje. Postopki zdravljenja so mi bili že dovolj blizu, tako da sem vedel, kaj me čaka. Preteklo je šest, sedem mesecev, jaz pa še vedno nisem mogel normalno hoditi, kaj šele teči. Ni mi bilo jasno zakaj. Hodil sem na številne kontrole in zdravnik, ki me je operiral, je vsakič dejal, da je vse v najlepšem redu in da potrebujem le čas. Vendar sem imel zopet tisti občutek, da nekaj z menoj ni vredu.

Odločil sem se za drugo mnenje. Preko moje agentke Mire Poljo sem obiskal zdravnika v Bologni. Ta zdravnik je denimo operiral Sanija Bečiroviča. Ob prihodu na pregled mi je dejal, da je koleno ohlapno in da lahko s takšnim kolenom le plavam. Potrebna je bila tretja operacija. Spraševal sem sem se, ali je bila druga operacija slabo izvedena ali kaj. Očitno, ker v času rehabilitacije nisem počel nič takšnega, da bi škodil kolenu. Pri tretji operaciji zdravnik ni mogel narediti čudeža, saj je bilo koleno že tolikokrat odprto. Verjamem, da je svoje delo opravil odlično. Ne poznam primera, da je imel nekdo trikrat strgano vez in se je še vedno profesionalno ukvarjal s športom. Trener Džikić in soigralci mi pravijo, da sem medicinski čudež. In ravno po tretji operaciji so me začele spreletavati črne misli, ali bom sploh še igral kdaj košarko. Zdravljenje je namreč potekalo veliko počasneje. Za vrnitev sem potreboval praktično eno leto. V bistvu se še vedno vračam. Zame je sedaj najbolj pomembno to, da sem lahko na parketu in igram. Seveda moje predstave niso takšne, kot bi si želel. Sem pa dobil neko potrdilo, da še nisem za odpis. No in v času zadnjega zdravljenja sem se celo spogledoval s trenerskim poklicem. Vleklo me je tudi v študijske vode. A sem vztrajal pri košarki, predvsem pa verjel vase. Ob strani mi je stala tudi družina in prijatelji. Z Olimpijo sem prekinil pogodbo, ker so odgovorni dejali, da ne bodo mogli izplačati pogodbenih obveznosti do mene. Na mojo željo smo nato razdrli pogodbo, vsaj dokler se ne pozdravim. Zdravljenje sem si plačal ponovno sam. Bil sem na Hrvaškem v Selcah, kjer je bilo zelo dobro poskrbljeno zame. Od košarkarjev sem imel največ kontakta z Jasminom Hukićem in mislim, da ima on velike zasluge, da je prišlo do vnovičnega podpisa pogodbe z Unionom Olimpijo. Sedaj ima on težave in upam, da se bo čim hitreje vrnil, saj ga potrebujemo. Za vsakega športnika je težko, če je dalj časa odsoten od samega dogajanja. Želim mu hitro okrevanje.

Moje stanje je v tem trenutku veliko boljše kot na začetku sezone. Lažje prenašam napore in upam, da jih bom v prihodnje lahko še več. Želim namreč konkretneje pomagati Unionu Olimpiji pri uresničevanju ciljev že v tej sezoni.

Naj to priložnost izkoristim še za zahvalo vam navijačem Olimpije, ki ste me vedno lepo sprejeli, ko sem se vrnil po vseh teh poškodbah in zdravljenih. Tudi vi ste mi bili v pomoč pri vseh težavah. Upam, da pride sedaj na vrsto le še čas skupnega veselja – začenši že ta četrtek, ko bomo gostili TAU Ceramico.

Se vidimo na tekmi.

Lp, Sašo Ožbolt

 • Share/Bookmark


31 odgovorov v “Ožbolt: Hukić ima zasluge, da sem ponovno “zmaj””

 1.   Walter pravi:

  Najprej čestitke za vztrajnost in močno voljo, potrebno je verjeti vase in slediti notrajnim občutkom.

  Ne morem pa verjeti, da se na takšnem nivoju kjer si tako brezbrižno loteva takšna zadeva. Tvoja poškodba ni samo stvar kluba je tudi košarkarske zveze in sploh ne morem razumet kako neorganizirano je vse to, da niso omogočne najboljši zdravniki, magnetna resonanca … itd

  Kakorkoli, želim ti veliko košev in dobroh tekem, sreča spremlja hrabre.

 2.   jusef pravi:

  Čestitke za tvojo vrnitev na košarkarska igrišča. Želim ti, da prebrodiš te probleme okoli poškodbe in, da se ta zgodba enkrat za vselej konča. Veliko sreče in poguma proti TAU. Verjamem v zmago.

 3.   Oli pravi:

  Oži car. Mi bomo vedno s tabo.

 4.   Bojan Šturm pravi:

  Hej Sašo,

  Šturm tukaj. Se me še spomniš iz dnevov pri Slovanu. Skozi težke trenutke si šel od takrat, a si preživel in sedaj si še močnejši!! To je pomembno in to izkoristi saj sedaj na marsikaj gledaš drugače.

  Srečno Sašo in da bi sedaj šlo samo še strmo navzgor!

  Bojan

 5.   legenda pravi:

  Ko sem prebir tvoje vrstice, sem se spomnil,na mojo poškodbo. Sam sem tudi igral košarko, si z 17leti strgal križne vezi (24 let nazaj), in vem kaj doživljaš, saj ko se ti enkrat zaje strah v kosti, se ne moreš čisto posvetiti košarki. Vem pa, da boš z vsako tekmo, ko ne boš čutil poškodbo rase in znova prišel v stare vode. Kar tako naprej.

 6.   GSH pravi:

  SASH-O pred poškodbo si bil odličen playmaker z srcem na pravem mestu. To se ni spremenilo in zagotovo si sposoben dosegati rezultate identične tistim pred poškodbo, če ne še boljše. Tudi med navijači nisi pozabljen, jaz za sebe lahko rečem da sem se pred vsako tekmo Olimpije vprašal kje je Sašo Ožbolt in kdaj se bo pozdravil, saj predstavljaš velik doprinos h kolektivu Uniona Olimpije. Kar se tiče poškodbe, bi bil moj nasvet da ne pritiskaš na polno ampak da postopoma stopnjuješ obremenitev. Če bo kakšen nasprotnik želel igrati umazano igro pa sem prepričan da bodo tvoji soigralci “poskrbeli zanj”, namreč zelo preprosto- te tako kot navijači, nočejo več zgubiti. Veliko uspeha in sreče ti želim!
  M

 7.   mojster pravi:

  Sašo, tebi lahko rečem samo….kapo dol. S to tvojo potrpežljivostjo in vztrajno voljo si dokazal, da si pravi profesionalec. Ne verjamem, da se je po tolikšnih poškodbah uspelo komu vrniti v profesionnalno lošarko, tebi pa to uspeva. Na trenutke vidim, da imaš v napadu težave pri prevzemanju odgovornosti, velikokrat ko dobiš žogo jo takoj podaš brez, da bi jo zavodu in s tem poskušal organizirati napad in ustvariti kake lepe poteze. To vse skupaj je logično, saj imaš psihično zavoro, zaradi tri letnega neigranja. Vendar verjamem, da boš s časom in s potrpljenjem spet najnevarnješi košarkaš za nasprotnike, obenem pa pravi vodja ekipe, kot si to bil pred tremi leti. Skratka želim ti veliko sreče v nadaljni karieri, verjamem da bo ta še kar precej dolga. :)

 8.   swislar pravi:

  Oži, po pravici povedano, sam sem pogrešal tvojo igro pri Olimpiji. Verjamem vate in ostale fante in prepričan sem, da si se pravilno odločil, ko si se vrnil k Olimpiji.
  Konec koncev si edini Primorc v klubu :) .

  Tebe poleg izjemnega talenta krasi še neverjetna vztrajnost, ki ti je tudi pripomogla, da si se vrnil na parket. Zato ti želim veliko zdravja in sreče, in veliko tvojih akcij in trojk!
  Bravo in srečno!

 9.   andraz182 pravi:

  Sašo: legenda.

  Never ever give up ;) !

  Veliko uspehov, sreče še naprej, pa da se koleno že enkrat pozdravu jebemumatr, ane :D

 10.   Kaja pravi:

  Legenda si res. Ja sem imela zvito koleno pred dvema letoma, nič tako hujšega a je pri meni nekak problem psiha bi rekla. Nekako se vedno bojim iti na polno v levi dvokorak, mislim pa da počasi spet dobivam zaupanje. Pa nikoli nisem bila operirana, tak da vsaka čast ti, za vztrajnost, za to da si se vrnil.

 11.   tomi pravi:

  Vse naj!!

 12.   dami pravi:

  bravo sašo ob tvojih poškodb me je že kr skrbelo. olimpija te je in bo potrebovala za nadalnje uspehe.

  UNION OLIMPIJA 4 ever

 13.   UOL-man pravi:

  OŽI ti si car…….Vse nas je že zelo skrbelo, tvoja poškodba kolena in zaradi tega nisi mogel nakaj sezon igrat košarke.
  Ampa kar je je. Ne oziraj se nazaj ampak zri v prihodnost.
  Mi bomo vedno s tabo. Še naprej navdušuj s svojimi dobrimi predstavami na tekmah evro in nlb lige.
  SE VIDIVA V HALI TIVOLI!!!

 14.   dami pravi:

  Bravo OLIMPIJA POKAZALI so potencial. Ta ekipa ma prihodnost v evroligi.
  spet odlićen begić& ožbolt
  UNION OLIMPIJA VEDNO.

  KuMi čakam lotomatico grem u tivoli

 15.   Kaja pravi:

  Dobro bilo, mogoče le un skok, pa bi zmagali. Potencial je tu, mislim, da ste sposobni priti v Top16:)

 16.   willdo pravi:

  oži svaka čast…zame si njaboljši…upam da e vrnes tudi v reprezentanco in pokažeš svoje…si pravi borec…take še posebej spoštujem…le tako anprej!!!

 17.   zmagovalec.com pravi:

  Super te je videti spet na parketu. Cela ekipa me je kljub porazu proti Tau navdušila in le tako naprej. Prej ali slej pridejo tudi zmage. Navijači bomo ostali, tudi če bomo plačevali 5,90€ za ogled tekme pr slabi kakovosti preko spleta:) Ko igrate doma je pa tako v Tivoliju najlepše.

 18.   31 pravi:

  bravo sašo!!kaj te je delić takrat zanalašč udaril?b

 19.   zvone pravi:

  Ožbolt ni za OLimpijo, mogoče je za Helios ali za SKL

 20.   dami pravi:

  pička ti matrina.
  ožbolt ni za olimpijo kdu je biu najbulji proti lotomatici

 21.   dami pravi:

  se opravičujem proti tau ceramici

 22.   dami pravi:

  kaja dj tvoj msn

 23.   union olimpija pravi:

  zdravo sašo SAŠO TI SI CAR.ČESTITAM ZA TEKOMO S TAU CERAMICO.PA PROBEJTE ZADRŽAT JAJUANA SMITHA.

 24.   Kaja pravi:

  Dami…zakaj?
  Drugač pa vanjapecjak@hotmail.com :)

 25.   dami pravi:

  bova kakšno rekla

 26.   GSH pravi:

  dami, najd nekaj kulture ali pa ne postaj več bedarij tukaj. Smetiš.

 27.   Matej pravi:

  Ja, js tud želim vse dobro Sašotu. še bolje pa bi blo, če bi se dal te vedno boljše predstave po vrnitvi spremljat kje na TV :)

 28.   gsh pravi:

  se strinjam, vendar na žalost na to igralci ali pa klub nimajo vpliva, za neprenašanje tekem na nacionalki se lahko zahvalimo Ivu Milovanoviću.

 29.   Andreja pravi:

  Sašo, že hitimo v Tivoli in navijamo ZATE (pa tud za druge;))

 30.   GSH pravi:

  Zaenkrat pohvale samo Ožboltu , Ilievskemu in Begiču ter Miliču. Ostali: no comment!

 31.   damjan pravi:

  sašo ti si car..ostani v lj..saj je klub tudi finančno boljši..kaj boš v tujini..igraj doma in s srcem..tako kot si vedno igral

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !