Poleg nekaterih igralcev sem tudi jaz (Vladimir Golubović, op.p.) letos novinec v moštvu Uniona Olimpije. Slišal sem in sedaj tudi spoznal, da se Ljubljančani spoznajo na košarko in jo radi spremljajo, zato sem vesel, da sem prišel v takšno okolje.

Z adaptacijo nisem imel nikakršnih težav, saj je Ljubljana zelo podobna Novemu Sadu. Ljudje se po mentaliteti bistveno ne razlikujejo. Morda nekoliko pogrešam prijatelje, s katerimi sem se veliko družil in hodil z njimi štiri leta v srednjo šolo. Sem pa tudi tukaj spoznal nekaj novih obrazov, nekatere pa sem poznal že od prej. Za enkrat se odlično počutim v novem okolju.

V tem trenutku pa bi težko primerjal nočno življenje v Ljubljani in Novem Sadu, saj sem v Sloveniji šele kratek čas, poleg tega pa imam zelo malo prostega časa za pohajkovanje okoli. Zato tudi ne morem oceniti slovenskih deklet, lahko pa vam povem, da so punce v Novem Sadu najlepše na Balkanu (smeh, op.p.). In zlagal bi se, če bi rekel, da jih ne pogrešam.

Največja razlika, ki sem jo ob prihodu v Ljubljano opazil, je zagotovo preskok na višji nivo v košarkarskem smislu. Klubi, ki igrajo v evroligi, so premožnejši in posledično so bolj kvalitetne ekipe ter sama igra. Pričakoval sem, da bo ta preskok na višji rang tekmovanja težak, vendar sem se na to pripravil. V glavi moraš imeti prisotno vedno le eno misel – to je odigrati vsako tekmo maksimalno zavzeto, brez popuščanja. Po resnici povedano nisem še povsem vklopljen v moštvo, saj sem se pozno priključil ekipi. Prepričan sem in zagotavljam vam, da bom prikazal v dresu Uniona Olimpije dobre predstave. Zavedam se, da lahko v Ljubljani veliko napredujem, a bom moral za to pustiti srce na parketu. Rezerv imam še dovolj. Upam, da vam jih bom kmalu razkril, kar je moja želja, saj si želim, da bi bili navijači ponosni na naše igre, predvsem pa na našo borbenost.

To bomo prikazali že na tekmi z Lottomatico, ki je sicer dobra ekipa, vendar premagljiva. V zaključku tekme proti TAU Ceramici smo pokazali, da smo sposobni igrati proti vrhunskim ekipam, kar Lottomatica zagotovo je. Če bomo igrali z isto energijo kot v zadnjem delu tekme s Španci, potem lahko premagamo prav vse tekmece.

Slišal sem, da je dvorana za tekmo z Lottomatico že razprodana, tako da se veselim dvoboja in bučnega navijanja, kot ste ga navijači pokazali proti TAU Ceramici. Prejšnji četrtek je bilo naravnost fantastično. Hvala vam.

 • Share/Bookmark


14 odgovorov v “Golubović: V Novem Sadu so najlepše punce na Balkanu”

 1.   Tilen pravi:

  Danes bo spet noro v Tivoliju – cela Slovenija bo z vami in Lottomatica bo padla…kot bi morala že Tau Ceramica :D

 2.   blaz pravi:

  Vem, da bom izpadel zatežen, pa me vseeno nekaj zanima. Zakaj se grejo novinarje ljudje, ki nimajo pojma o slovenščini (slovnici)? pa še dobronamernih opomb si ne morejo zapomnit za naslednjič. (prevajalec Jaka)

  Dajmo Olimpija!!!

 3.   anna pravi:

  vemo ja…da so tam najlepše od lepotic :mrgreen:
  No, brez pardona so tamkajšnji moški tudi savršenstvo :D

  zmagajte!

 4.   Oli pravi:

  Dajmo danes Olimpija.

 5.   GSH pravi:

  Ja! Polomte Brezca, Bečiroviča ni treba, ker se je ravno rehabilitiral :lol:

 6.   ana pravi:

  @Blaz: zato ker novinar ni slovenist. Pravilna slovnica ni njegova profesija. S slovnico naj se ukvarjajo za to pristojni ljudje.

  Se strinjam z Anno, balkanci smo najlepši ljudje! :P

 7.   Jezerko pravi:

  @ana, Blaz: In poleg tega je to blog, kjer, kolikor vem, slovnične zakonitosti niso tako pomembne. Se mi zdi, da tudi lektorice ne bodo popravljale blogov, ker bi potem mogoče morale tudi te komentarje popravljat … verjetno se bomo strinjali, kajne. ;)

 8.   unionolimpija pravi:

  Blaž: Verjetno vas moti predvsem oznaka op.p., kar ste poudarili že v prvem blogu, ko je bil zapisan tekst Ilievskega. Ta kratica pomeni opomba pisca, kajti jaz le zapisujem blog košarkarjev Uniona Olimpije in je pravilno uporabljena.

  Vse skupaj je pa res napisano v sproščenem ritmu, kot pravi Jezerko. Tako je blog bolj berljiv. Iz tega naslova se opravičujem za kakšne tiskarske škrate.

  Verjetno pa je pri blogih bolj pomembna sama vsebina, v kateri vam košarkarji razkrijejo kakšne stvari, ki jih še niste slišali. Vsaj tako si jaz kot blogerski laik to predstavljam.

  lp, J

 9.   GSH pravi:

  tako je, strinjam se z jezerkom in jakom, blaz prosim ne težit.

 10.   irenca pravi:

  Tud dečki niso švoh… :oops: Ma v Novem Sadu nič ni švoh, jebem jim, tam res vse štima… :oops:

 11.   Andreja pravi:

  Dejmo razturat….

 12.   Alenka pravi:

  Najprej bi rada pohvalila idejo teh blogov. Kar tako naprej!

  @ana, slovnica oz. pravopis bi morala biti “profesija” novinarjev. Enako kot od povprečnega košarkarja pičakuješ, da zna vodit žogo, se tudi od novinarjev pričakuje, da obvladajo pravopis. Žal pa pravopisna raven v slovenskih medijih ni najvišja.

 13.   Tanja pravi:

  Pustite Golubovića da više igra,on je sjajan
  njegova komšinica u NS

 14.   vedno za olimpijo pravi:

  TI SI NAJ JAČI
  SAMO PRIDI V FORMO
  PUNCE BOŠ NAJDO LOL
  PA VELIKO SREČE
  LP

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !