Kako, oziroma kje naj sploh začnem? Za razliko od Marka Miliča in Jasmina Hukića, ki sta skoraj enkrat starejša od mene, pa s tem ne mislim, da sta stara, še nisem doživel obilico razburljivih prigod v košarkarskem svetu. Zato bom malce več govoril o meni.

Prve košarkarske korake sem pričel pri Unionu Olimpiji, ko sem bil star devet let. Lahko rečem, da sem otrok Olimpije, saj nisem igral za noben drug klub. Moj oče je denimo igral za konkurenčni klub iz Ljubljane, in sicer za Slovana. Mogoče se mnogi sprašujete, zakaj nisem torej začel pri Slovanu, kjer je igral moj oče. Tisto leto je bilo pri Olimpiji veliko vpisov in bila je popularna med mladimi, zato sem z veseljem prišel v Tivoli. Vpisala me je pa mama.

Preden sem se v celoti predal košarki, sem treniral še tenis in atletiko. Tekel sem na kratke proge – 100 metrov. Nato se je bilo potrebno odločiti, košarka ali atletika. No in tu sem. Glede na očetove košarkarske izkušnje in gene bi bilo morda čudno, če ne bi pristal v košarki. Upam le, da bom še nekoliko zrasel v višino. Oče je visok, tako da mislim, da bi moral zapustiti trenutnih 183 centimetrov. Kakšen centimeter, dva, tri, … ne bi nič škodili.

Pred prihodom v člansko moštvo sem igral za vse mlajše selekcije pri Unionu Olimpiji. Večinoma sem igral na poziciji dve, ki mi zelo ugaja, saj rad pogledam proti košu. Tako, kot se rad spogleduje s košem Pedja Stojaković. Rad bi imel “mehko roko”, kot jo ima on. Nekako mi je vzornik, čeprav nimam točno določenega. Največkrat sem pogledal proti košu v minuli sezoni pri mladih, ko sem na eni tekmi prispeval 44 točk, od tega osem trojk. Pri članih pa ne igram le dvojke, saj sem tudi organizator igre in me to čisto nič ne moti. Seveda si želim igrati na dvojki, vendar igranje na enki odpira več opcij zame.

Prav poseben dogodek v moji kratki karieri je bila četrtkova tekma proti Albi, ko sem debitiral v evroligi. Nisem si mislil, da bom pri sedemnajstih letih zakorakal na evropski zemljevid. Trema je bila nekoliko prisotna, vendar se je občutno zbila, ko sem ob prihodu na parket začutil veliko podporo od publike. Res, hvala. Dodatno sem jo poskušal izničiti z dobro obrambo in to mi je tudi uspelo. Bi se še enkrat zahvalil vam navijačem. Upam, da bom še deležen takšne podpore. Za mladega košarkarja je to zelo pomembno.

Trenutno sem torej star sedemnajst let in pred menoj je še dolga kariera. Kmalu bom lahko naredil tudi izpit za avto. Sedaj se veliko vozim z avtobusom in taksijem, v veliko pomoč pa sta mi tudi starša. Se pa recimo že sedaj čuti, da me ljudje kljub kratki karieri spoznajo na ulicah. Velikokrat imam občutek, da me gledajo, vendar nimam s tem nobenih težav. Nenazadnje sem v košarkarskem svetu, ki je dobro poznan ljudem, še posebej Ljubljančanom. Prav vsi košarkarji Uniona Olimpije bi jim in ostalim našim privržencem v Sloveniji radi v “veselem” decembru podarili nekaj daril. Tu mislim predvsem na naše zmage. Prva priložnost je že proti Joventutu. Upam, da se mu maščujemo za poraz v prvem krogu.

lp vsem

 • Share/Bookmark


26 odgovorov v “Sarajlija: Imel bi rad mehko roko kot Stojaković”

 1.   tine pravi:

  Vsedi se nanjo in počakaj da ti zaspi :)

 2.   Oli pravi:

  Razturi še proti Joventutu. Bi blo super, če bi premagali Špance

 3.   pizzabuek pravi:

  Mirza, vsa čast! Samo tako naprej!

 4.   Marko pravi:

  Čestitke za dobre predstave, ampak vedi, to je zgolj začetek, veliko je bilo fantičkov tvojih let, ki so v košarkarskem svetu prehitro sami sebe spoznali za “zvezde”. Upam, da me razumeš. Čaka te še veliko dela in verjamem, da lahko uspeš. Le pridno delaj, pa kot vidiš rezultat ne bo izostal. Pogumno naprej. Zaenkrat čestitke, pa čeprav verjamem, da si zgolj na začetku uspehov.

 5.   Andraž pravi:

  Glede na njegovo višino (in v primeru, da ne bo več veliko zrasel) ga bo doletela enaka usoda kot Lakoviča, torej bek-strelec, ki je “ujet” v telo organizatorja igre. Zaradi višine se bo moral pač bolj posvetiti razigravanju igralcev in šele nato pogledati v smeri koša.

 6.   Marcel pravi:

  muha enodnevnica

 7.   Janez pravi:

  Podobno mišljenje imam kot Marko. Kar pogumno!

 8.   andro pravi:

  samo hrabro

 9.   Matej pravi:

  Gremo naprej po zmage. Trud se, pa boš dobival šanse

 10.   GSH pravi:

  Dobr je blo tole zadnje dve tekme, tko da keep it up :)
  Pa čimveč daril prneste :lol:

 11.   valle pravi:

  Marcel, ti se tepec!

  Zakaj pišeš neumne komentarje? Kakšna muha enodnevnica? Mali je zablestel proti Albi, potem pa dobro predstavo ŠE ENKRAT PONOVIL ( Marcel, preberi naglas!! ) proti Heliosu.

  Pa danes glej basket, verjamem, da tudi tokrat ne bo razočaral!

 12.   Ana pravi:

  Sarajlija seisi car, ampak dons ste me pa mau razočaral…………:(

 13.   andro pravi:

  vsi so danes odpovedali,skoda

 14.   GSH pravi:

  bravo tako se igra, pohvale trenerju. not.

 15.   green pravi:

  Đkić pejt raj dam.Mirza ti pa kr tko naprej

 16.   andraz182 pravi:

  Joventut je bil popoln polom … 21 razlike?? Uff …

  Ampak okej, treba je it z dvignejno glavo. Bo še mnogo priložnosti ;)

  Glede na to, da sva isto stara, sm ti kar fouš, da ti pa že pri Olimpiji, pa kr pri profesionalcih. Lepo. Pa čimveč zmag še naprej!

 17.   Kaja pravi:

  Mirza, vse na zmago, verjet je treba. Bom spet mogla to govort. Men je zal, da je Đikić šel, ker s stalno menjavo trenerjev, ne bo nič. Moje skromno mnenje bodo seveda takoj preglasili Dragonsi in njihovi podporniki pa vseeno.

 18.   Tibor Jablonsky pravi:

  Sploh ne vedo kakšno napako so storili, ko so Džikića odpustili. Škoda.

 19.   green pravi:

  đikić je šu adijo to mi deli

 20.   Tilen pravi:

  Džikića bi po moje morali zaposliti v klubu kot trenerja mlade ekipe… Ste ga pa včeraj lahko videli tudi na tribunah Tivolija, človeku je očitno Olimpija res dosti pomenila….

 21.   GSH pravi:

  Tibor, sej nimaš pojma. Đikič via belgrade ))) končno.

 22.   Zdravc pravi:

  Mirza, kateri trenerji so te največ naučili? Kdo je bil tvoj trener preden si začel nastopati za člane? Keep on working! You are the best!

 23.   green pravi:

  ,asmhfh

 24.   alex pravi:

  Marcel .. kje ti spiš da te ne ukradejo ? daj stari pamet u roke … kakšna muha enodnevnica, fant ma pač talent, za razliko od tebe … Muha enodbevnica je TVOJA pamet (če sploh je bla saj za 1 dan -..-) moje skormno mnenje drugač pa mirza tak naprej !

 25.   Azer pravi:

  Pozdrav Mirza!

  Le tako naprej, da nas boš razveseljeval s svojimi igrami.

  Drugače povej fotru, da njegove igre v mostarski Lokomotivi niso ostale neopažene in da še danes starejši Lokosi govorijo o njem.

  Pozdrav,
  Lokos jr.!

 26.   Ołimpijaa-->Roox pravi:

  oo kjes mirza-siptar,sej takoj ves gdo sm js.dej prid k nm na obisk k sm napisala pesm o mirkotu da se smejes…PRID NAZAJ V OLIMPIJO!ajd

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !