Lep pozdrav vsem blogerkam in blogerjem

Vesel sem, da lahko tudi jaz kaj napišem, kajti ponosen sem, da sem prišel v Olimpijo in tukaj dobil priložnost za novo dokazovanje.

V preteklih treh letih sem zamenjal kar šest klubov in to za 23-letnega fanta nedvomno ni dobra popotnica pri iskanju novega delodajalca. Tudi sam nisem ponosen na to. Vendar je bilo veliko faktorjev, zakaj sem se moral tolikokrat seliti. Upam in želim si, da bi se ustalil pri Olimpiji. Okolje mi je dobro poznano, saj sicer živim dokaj blizu. Poleg tega sem spoznal Ljubljano, ko sem igral še v jadranski ligi. V slovenski prestolnici se počutim povsem prijetno.

Poleg tega poznam tudi nekatere igralce že od prej. Z Jasminom Hukićem sva skupaj igrala v reprezentanci Bosne in Hercegovine, z Vladimirjem Golubovićem sva bila soigralca pri mlajših selekcijah srbske izbrane vrste, proti Marku Miliču, ki ga ni več med nami, pa sem velikokrat igral v preteklosti. Na reprezentančnem nivoju sem torej igral za dve državi, sedaj pa sem član bosanske izbrane vrste.

V tem kratkem času, ko živim v Ljubljani, sem spoznal, da je Olimpija profesionalen klub z bogato zgodovino, tako da sem izbral pravo mesto za nadaljevanje moje kariere. Sicer pa imam določene vezi z Olimpijo. Slednjo je kar nekaj časa treniral Zmago Sagadin, ki je bil moj trener v Crveni zvezdi. Šel sem skozi njegovo šolo. Tri, štiri leta sem spoznaval, kako težka, a obenem dobra je. Saj že sami veste, da ni potrebno izgubljati besed o Sagadinu, ki me je veliko naučil. Vi verjetno veste še več o njemu kot pa jaz. Če primerjam Jureta Zdovca z njim, lahko rečem, da sta oba profesionalca in imata podobno angažiranost na treningih.

Čeprav sem kratek čas v Ljubljani, pa sem že doživel eno prijetno anekdoto povezano z bivšim kapetanom Markom Miličem. Na tekmi proti Krki sem v enem trenutku tekme sedel na klopi in spremljal soigralce, kako igrajo. Trener Jure je nato zamenjal Marka Miliča, ki je bil besen nad to odločitvijo in to sem občutil tudi jaz, ki sem sedel na klopi. No, nisem več dolgo sedel na njej, kajti Marko je brcnil vanjo, mene, ki sem sedel povsem na robu, pa je odneslo na parket. Takrat sem se dobesedno iz oči v oči srečal s tivolskim parketom. :)

Toliko za enkrat, pa se vidimo na tekmah.

Lp, Aleksej.

Foto: www.alesfevzer.com

 • Share/Bookmark


19 odgovorov v “Aleksej Nešović: Sagadinova šola je težka, a obenem dobra”

 1.   seal pravi:

  potem ni bil mehki padec..::)))

 2.   zanmaj pravi:

  Aleksej, ti samo ostani pri Olimopiji, pa bo 1 skrb manj za upravo

 3.   Rado pravi:

  Zdi se, da se Sagadina le preveč poveličujete.

  V bistvu je imel le en sam vidnejši uspeh. Tisti evropski pokal, ali kako se že reče.
  Vse ostalo pa je bilo le nabiranje denarja za lasten žep.

 4.   GSH pravi:

  Dobro, samo imel je pa sistem dela, ki je produciral vrhunske igralce.

 5.   Tilen pravi:

  Zmagadin je z Olimpijo osvojil pokal pokalnih zmagovalcev v Lozani 1994 in popeljal Olimpijo na Final Four v Rim 1997 (kar lahko danes samo sanjamo)… Je imel en svoj specifičen način dela, kateremu se je bilo treba podredit (nekateri se niso mogli pa so raje odšli iz kluba (Walter Berry..) :) )…ampak rezultati so pa bili. Toliko igralcev, kot je Olimpija pripeljala iz xy klubov in jih potem prodala naprej v Zmagadinovih časih… jih ni ne prej, ne potem..

 6.   GSH pravi:

  Stepania, Ariel Mcdonald, Šarunas Jasikevičius, Yotam Halperin…

 7.   Rado pravi:

  Tilen,
  potem pa še kaj povej o Nesteroviču, ki ga je Sagadin zatolkel. Pa še o marsikom.

 8.   Tilen pravi:

  Rašo se je kolikor vem prodal v Italijo…potem ko ni hotel podpisati večletne pogodbe z Olimpijo (mislim da sem nekje prebral, da je šlo za 6 letno pogodbo), pa tudi v Olimpiji je dobro igral (sodeč po statistiki, sem premlad da bi vedel zagotovo, spomnim pa se ga igrati še za ljubljanski dres).

  Lp

 9.   Matic pravi:

  Heh… jaz se ga spomnim igrat le na eni tekmi, ko so bili poškodovani Stepania, Kraljevič, Paravinja in je šele nato lahko igral. V tisti tekmi je dal 18 pik in vsi smo se samo gledali, pa kdo za boga je to… in potem igral več ni.

 10.   Rado pravi:

  Tilen,
  šlo je zato, da je hotel Sagadin kasirati od vseh mladih Olimpijinih igralcev.
  Tisti, ki so se mu uprli, jim ni dajal minutaže (Nesterovič in še marsikateri). Seveda so klub kmalu zapustili. In vidiš kje je Nesterovič danes. Olimpija bi ob boljši politiki dalj časa zadrževala mlade igralce, oz. jih bolje prodajala. In rezultati bi lahko bili konstantni.
  Trener naj bo trener in ne še menager.

 11.   Jaka pravi:

  Zivjo! Zelim ti use najbolše pa d boš čim bolš pomagu OLIMPIJI!! Aja tist tvoj padc smo pa vidl k smo lih za klopco sedel:D

 12.   Kaja pravi:

  se pridružujem Jakatu….ste poskrbel za nš smeh…čeprav tekma sama ni bla tako…prijetna…Pa tudi padec je mogel boleti…Torej, upamo, da čim dlje ostaneš v Ljubljani

 13.   S&K pravi:

  Veliki pozdrav s Gdyni i Sopota! ;) sve najbolje!!!

 14.   andraz182 pravi:

  Hehe, dobra anekdota :)

  Sicer pa veliko uspehov še naprej ;)

 15.   vedno za olimpijo pravi:

  nepovič če boš ti ostal v lj bo vse ok z ekipo vsaj na poziciji organizatorja po mojem si10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
  000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
  BOLJŠI OD ILIJEVSKEGA

  TI SI GLAVNI

 16.   matej pravi:

  Sagadin je zelo kvalitetn trener.je enih najbolših slovenskih trenerjev.škoda,da ni trener olimpije.lp

 17.   damjan pravi:

  za drugo sezono: ILievski,Harrington in Nešović..(1) Ožbolt,Robinson(2)

 18.   dragan pravi:

  tilen kateri pa so tisti preostali igralci, ki jih je sagadin “zatiral”? od igralcev ki pri olmipiji niso igrali pa kasneje uspeli jaz poznam samo rašota, pa še on je sedel zgolj zato ker ni hotel podpisat nove pogodbe, se je pa sagadin še kako zavedal kakšen talent ima v rokah. vendar je raje dajal priložnosti stepanii, za katerga so vedel, da ga bodo lahko mastno prodali ob dobrih igrah. nesteroviču pa je pogodba potekla in je bil ob koncu sezone prost brez odškodnine.

 19.   Miha pravi:

  Nešo, si eden boljših playev v zadnjih letih v Olimpiji! Če si dovolj poceni, ostani!!! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !