Lep pozdrav tudi z moje strani. Jaz nisem košarkar Uniona Olimpije, sem pa najmanjši na parketu, no ob parketu. Sem namreč Sebastjan Ogris in opravljam fizioterapevtska dela, ki obsegajo bandaže, masaže, relaksacije, terapije z raznimi aparati, “strečinge”, …

Pri Olimpiji sem že drugo leto in delam kar nekaj ur dnevno – približno od deset do dvanajst. Po pravici lahko povem, da imam sedaj nekoliko več dela. To pa predvsem zaradi dejstva, ker fantje bolj intenzivno trenirajo, od kar je prišel Jure Zdovc. Noge so zato bolj težke, mišice zategnjene. Skratka, dela se več na kondiciji.

Veliko ljudi me sprašuje, kateri od košarkarjev se rad hodi “crkljati” – torej masirati. Ne bi izpostavil nobenega. Na vrsto lahko pride, kdor si pač leži. Dokler ni odšel iz kluba, pa sem nekoliko več delal z Markom Miličem. Z njim je bilo vedno lušno delati, saj je znan zabavljač in zna spraviti človeka v dobro voljo.

No, da malce opišem, kako moje delo pomaga igralcem pri pripravah na treninge in tekme. Z regeneracijo se “zdravljenje” toliko pospeši, da lahko igralec po napornem treningu že na naslednjem trenira stoodstotno zavzeto. Z regeneracijo se tudi preprečijo poškodbe. Če so mišice zategnjene, se naredi masaža. Košarkar se mora tudi pravilno ogreti, kajti v nasprotnem primeru lahko pride do poškodb. V kolikor je bil večerni trening naporen, se naredijo relaksacijske masaže, zjutraj pa se igralca pripravi na vadbo z lažjo ogrevalno masažo. Če pride do suma težav z mišico, se košarkarja bandažira tudi z modernimi trakovi. Igralci si pred tekmo preventivno bandažirajo tudi gležnje. Porabimo približno 24 trakov na tekmo, ki so dolgi po pet metrov. Torej, kar nekaj.

"V zadnjem obdobju sem veliko delal z Markom Miličem."

"V zadnjem obdobju sem veliko delal z Markom Miličem."

Sicer pa za masaže uporabljam različne kreme. Pred treningom ali tekmo predvsem ogrevalne, po naporu pa hladilne, da je regeneracija večja. Za to uporabljam Pernaton gel, ki vsebuje glukozamin. Ta je hrana za mišice in tkiva. Olje uporabim le na izrecno željo igralcev.

Sicer pa sem bil v fizioterapevtski “karieri” že član strokovnega štaba slovenske mladinske košarkarske reprezentance, deloval sem tudi pri Acroniju z Jesenic in v slovenski hokejski reprezentanci ter kot osebni trener Anžeta Kopitarja.

Lp vsem

Sebastjan Ogris

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Sebastjan Ogris: Dela je nekoliko več, od kar je prišel Zdovc”

 1.   -primož- pravi:

  Dobro skrbiš za naše zmaje ;)

  Še posebej za Ožbolta, katerega koleno je sedaj upam da že v perfektnem stanju.

 2.   andraz182 pravi:

  Zanimivo …

 3.   Miha pravi:

  Seba očitno dela dobro, ker letos ni bilo veliko poškodb – razen zloma prsta Klobučarja in težav Hukića, kar pa je normalno. Se spomnim, kako je bilo pred leti tudi po 7 poškodovanih košarkarjev. Tud Zdovc se mi zdi, da dobro dela, ker igrajo vedno boljše!

 4.   Olimpija_Fan pravi:

  bravo Seba le tko naprej..:D:D:D:D

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !