Hi.

Težko bi vam povedal karkoli o življenju v Sloveniji, saj tukaj ne živim dovolj časa, da bi vam lahko s čim zanimivim postregel. Zaradi pestrega urnika si tudi nisem ogledal veliko stvari. Upam, da bo to še prišlo na vrsto.

Kot veste, sem Američan. Za razliko od Franka Robinsona, ki je živel v mladosti v nevarni soseski, sem imel jaz veliko bolj prijazno otroštvo. Z družino smo živeli v majhnem mestu, kjer smo se vsi zelo dobro poznali. Otroci nismo bili izpostavljeni nevarnosti, zato lahko rečem, da sem zadovoljen z načinom odraščanja. Sicer pa praktično igram košarko, odkar sem shodil. Kot večine otrok me nista obšla niti ameriški nogomet in baseball, vendar je bila košarka vedno prva pri meni.

V karieri sem igral tudi za NBA moštva – Denver Nuggets, New Orleans Hornest in Memphis Grizzlies. Vrata v najmočnejšo ligo na svetu si nisem odprl z draftom, temveč sem si moral mesto izboriti na poletnih kampih. Med drugim sem bil soigralec z vašim Boštjanom Nachbarjem, o katerem pa vam, žal, ne morem povedati nič konkretnega, saj sem jaz dokaj hitro zapustil New Orleans in ga zato nisem mogel dodobra spoznati. Na nek način je bilo dobro, da sem v ligi NBA igral za moštva, v katerih ni bilo zvezdnikov. No, pri Memphisu je bil denimo Pau Gasol, vendar se ne obnaša tako kot denimo ostali. Tako smo vsi košarkarji dobili veliko bolj odprte roke pri metih, večja je bila tudi minutaža in lažje smo napredovali. Po drugi strani pa se včasih veliko naučiš ravno ob velikih imenih, proti katerim sem le igral. Težko bi izpostavil nekoga, ki je name naredil največji vtis, saj so me s svojimi predstavami navdušili tudi tisti košarkarji, ki so prihajali s klopi. Letos sem želel ponovno dobiti angažma v ZDA, vendar se ni izteklo po mojih željah in ponovno sem odšel v Evropo.

Mnogi me sprašujejo, kako je nam ameriškim košarkarjem, ki prihajamo iz lige NBA, kjer nismo zvezdniki, v Evropi, kjer veljamo za nekaj več. Po pravici povedano se ne počutim zvezdnika. Še vedno je potrebno igrati košarko, ne glede na to, kako se pišeš. Jaz se nimam za zvezdo in se nikoli ne bom imel. Ko stopiš na parket, je potrebno le dobro igrati. To je moja filozofija. Nič drugega. Moja želja je postati boljši košarkar in igrati na višjem nivoju. Upam, da me ima bog rad in ima z mano velike načrte. Res je, da vsi sanjajo o ligi NBA, vendar ne mislim riniti z glavo skozi zid, da bi igral tam, saj se tudi v Evropi igra dobra košarka, zaslužek pa ni zanemarljiv.

Toliko za prvič.

Bye, Junior

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “Junior Harrington: Nisem imel časa spoznati Nachbarja”

 1.   KORA pravi:

  Hi, Junior,
  I wish you all the best.

  Kora

 2.   JcH pravi:

  well done boy! STAY IN LJUBLJANA! ;)

 3.   kala pravi:

  BOG SE PIŠE TKO- Bog

 4.   kala pravi:

  junior, yue are the best!!!!!!!!!!

 5.   kala pravi:

  nba ist NBA DRAFT

 6.   arozma pravi:

  @kala
  drugače je povsem pravilno napisano bog. Bog z veliko učijo samo pri verouku. Vprašaj kakšno profesorico slovenščine.

 7.   jan pravi:

  Harrigton je itak najbol play u olimpij

 8.   klik pravi:

  @arozma bog z malo je pravilno če je mišljen kot neka nadnaravna oseba, stvar npr. bog Zeus. Krščanskemu bogu pa je ime Bog zato je, če je blo tko mišlen narobi. Tud Alah je z velko. Alah v arabščini pomeni bog se mi zdi. Tk da ni res, da to učijo sam pr veruku. Sicer pa sj ni važn :P Sam tok da sm mal pameten. :)
  Bravo Junior!!!

 9.   Corleone pravi:

  Junior, i agree with JcH, you must stay in Ljubljana! You are one of the best players of Olimpija so you must stay!
  Have a nice day, Corleone!

 10.   doktor pravi:

  olimpija je cisto u k.
  ni vredna pol k.
  zdovcu ne bi dal čuvat ovce

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !