Hi.

Jaz sem med novimi košarkarji Uniona Olimpije, zato vam bom še jaz povedal kaj o sebi – kaj sem počel preden sem prišel v Ljubljano, kaj me je poleg košarke še zanimalo …

Košarko sem začel igrati z devetimi leti. Moj najljubši šport je bil baseball, katerega sem tudi igral, in sicer sem bil metalec. Preizkusil sem se še v ameriškem nogometu, imel pa sem vlogo quarterbacka. Košarki sem se v celoti posvetil šele na univerzi. Igral sem za Florido v ligi NCAA. Ko sem končal šolanje, sem jo popihal v Evropo, kjer sem bil član švicarskega Lugana. Zaradi osebnih razlogov sem se predčasno vrnil nazaj v ZDA, a že v naslednji ponovno odšel onstran luže – tokrat v Ukrajino (Sumykhimprom Sumy).

Marca letos, kot tudi sami veste, pa sem prišel v Ljubljano v Union Olimpijo. Tukaj sem izredno zadovoljen. Ekipa me je sprejela prisrčno. Z vsemi se dobro zastopim. Trener Jure Zdovc je tip trenerja, s kakršnimi sem že imel opravka na univerzi, zato nimam težav. Pri njemu mi je všeč, da zahteva trdo delo in vliva košarkarjem voljo do zmage. Po mojem mnenju pašem v njegov koncept, saj je trdo delo moja prva lastnost. Nenazadnje sem odraščal v revnem okolišu, katerega vsakdo želi čim hitreje zapustiti. Ko enkrat odideš, se ne želiš več vrniti. Ravno zato imam vcepljeno miselnost, da moram garati, da bom lahko stopil korak višje.

Upam, da nam letos uspe osvojiti državno prvenstvo, predvsem pa bi si želel, da bi po končanem poletju vnovič prišel v Ljubljano. Trenutno me kar vleče v domovino, saj imam tam nekajmesečno hči, katero sem videl le enkrat, zato bom ob koncu tekmovanj izkoristil možnost odhoda v ZDA. Ob koncu sezone pa mi poteče tudi pogodba, ki bi jo rad podaljšal. Prav v Sloveniji sem se najbolj aklimatiziral od vseh mojih postojank. Všeč mi je tukaj, saj je vse na nivoju. Vesel sem, da so me košarkarji kot tudi vodstvo sprejeli medse in mi omogočili, da se naučim kaj novega. Sicer pa bi rad nastopil tudi v evroligi in jo nekdaj osvojil. Mogoče bi si ob takšni priložnosti tudi postrigel lase (smeh, op.p.). Šalo na stran. Je pa res, da se me ljudje zapomnijo po dolgih lasih. Mnogi so me že spraševali, če sem bil kdaj na tapeti pri kakšnem od trenerjev zaradi njih. Prav nikdar. Trenerji so me kvečjemu zbadali na ta račun.

Verjetno vsi pričakujete, da bom omenil še moje želje po igranju v ligi NBA, o kateri sanja večina košarkarjev. No, je že res, da sem se kot otrok videl v najmočnejši ligi na svetu, vendar ne bom razočaran, če nikdar ne bom igral tam. V Evropi mi je zelo všeč in sem več kot zadovoljen. Veliko sem se že naučil in upam, da se bom še. Predvsem pa bi rad, da se me ljudje zapomnijo kot igalca, ki da vse od sebe tako na treningu kot na tekmah. Za uspeh je namreč potrebno trdo delati. Nikdar ne veš, kdaj bo tvoja zadnja predstava.

Bye, Brian

 • Share/Bookmark


15 odgovorov v “Brian Green: Svojo punčko videl le enkrat”

 1.   simon pravi:

  rasta man
  you love weed don t you

 2.   Jan pravi:

  No ne vem, ampak on je zame še en primer zgrešenega nakupa američanov v zadnji dveh, treh sezonah pri Olimpiji. Američana se pripelje v klub zato, da bo nosilec igre, ne pa da je na vsaki tekmi 10min v igri in še to samo matra žogo, verjetno tudi ni slabo plačan, mladi domači igralci pa sedijo na klopi…

  Naj si za vzor vzamejo Partizan, ki ima enega kvalitetnega tujca, ostalo je pa domača talentirana garda…

  Res nimam pojma, kje jih najdejo, predvsem ob dejstvu, da sta recimo Krka z Shieldsom in Savinjski Hopsi z Kingom zadeli v polno, pa ne verjamem, da za večji denar kot pa Američani pri Olimpiji.

  Pa recimo Nesovič, ki je za en drek, Sarajlija pa ostal na klopi…

 3.   prlek 2 pravi:

  tak se to dela..

 4.   Tadej pravi:

  Vsi tili, ki so za en drek zmagujejo v upc ligi za 20 – kadar hočejo. Povprečno dobivajo 50 pik na tekmo. Očitno le je nekaj na njih – vsaj na tem nivoju. Green je pospravil Shieldsa za šalo v NM recimo. Gotovo pa ni to materijal za Evroligo, ampak ta bo na sporedu šele drugo leto, ko bo treba na novo zavihati rokave in resnično pripeljati boljpe tujce kot letos.

 5.   Lol pravi:

  Green nimaza burek proti Shieldsu, pa ne da bi imel kaj proti njem, vendar to je dejstvo.

 6.   sime pravi:

  Optimizem, volja, trdo delo…kljub vsem težavam v KKUO je to pravo vodilo za uspeh, ki sicer v tem trenutku ni viden…ampak nekateri rezultati so vidni v prihodnosti, zato je sedaj pravi čas za delo, kljub vsemu….

  Uspešno…
  Sime

 7.   denis pravi:

  Ne vem kaj imate vsi proti američanom k pridejo v Olimpijo ampak to je že standart, da jih popluvate res je, da ne blestijo ampak pa trdo garajo, da se dokazujejo to govorim v primeru Robinson in Green. Poglejte zdaj Robinsona v Nemčiji nazadnje je dal 18 pik ampak to je že zgodba za drugi blog. Brianu bi pa sporočil, da se naj ne postriže, ker nismo vajeni takih igralcev pri Olimpiji.

  Brian Good luck!!!

 8.   GM pravi:

  King iz Polzele bi bil dober za UPC, mogoče NLB, kaj več pa ne. Miliča nazaj, mu dodat kakšna 2 veterana, da bi se mladi na njih učil. Ja, pa Shieldsa pa kakšnega Jacobsona ali Snowa, dobiti še enega pomočnika, ki bi dobro delal z mladimi in to bi bilo to.

 9.   green pravi:

  js pa mislm da so bli čist usi američani k so pršl du zdj u UOL na nivoju sam za NLB ligo pa čist nubedn za evroligo razn robinsona k se je pa tut upazu njegou napredk tko da pumoje se je olimpija zafrknla da so ga prudal k bi biu nasledno sezono pumoje edn ud najbolših igraucou=)za briana pa še nvemo kko se bo udrezu v evroligi tk da mu mormo dt čas da se navad pa u evroligi pukaže kaj zna.

 10.   luka pravi:

  Brian i like your style and i hope you will play in a big european club someday
  good luck

 11.   damjan pravi:

  Brian je dobr igralec dobr atlet..če bi mu uspelo njegovo povprečje tudi pri KKUO(17 točk na tekmo)to bi blo ql.Tut 12 je dost.

 12.   dami pravi:

  pa lansko sezono je bil taylor tak

 13.   olimpijaaa pravi:

  ooo on pa tak car…dons bla na tekmi…tok se mu je posral…skor iz sredine igrišča je zadeu na ck…
  Brian4-ever

 14.   ingemnat pravi:

  kako izrazoslovje, hahaha, kateri imbecil je to pisal…

 15.   Zorman pravi:

  bogi Brajan.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !