Pozdravljeni. Moje ime je Nemanja Aleksandrov in štejem 22 pomladi, sodeč po težavah s koleni pa bi mi jih verjetno marsikdo pripisal več. Zaradi poškodb se nikdar nisem predajal in tudi v bodoče bo tako.

Če grem lepo po vrsti. Košarko sem začel aktivneje igrati pri FMP. V karieri sem nastopal za vse selekcije, leta 2003 osvojil z reprezentanco do 16 let zlato medaljo in bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva. Ne dolgo zatem pa so se začele moje težave s koleni, natančneje leta 2005. Moral sem na operacijo, vendar ni imela pravega učinka, saj se je naslednje leto poškodba še poslabšala, zato sem izpustil sezono 2005/06. Vrnil sem leto dni kasneje in zaigral tudi na članskem evropskem prvenstvu v Španiji, kjer se Srbija ni proslavila. Težav s kolenom pa ni bilo videti konca. Lani v oktobru sem imel tako artroskopijo in nato trenažni proces. Za sedaj kaže, da je vse v najlepšem redu. Počutim se dobro. Seveda pa mi je bilo težko, ker nisem mogel igrati košarke in napredovati. Ni lahko gledati dogajanje z roba parketa.

No, da ne bo izgledalo, da samo “jamram”, bom še kaj drugega povedal. Leta 2007, ko sem igral za člansko reprezentanco, sem spoznal tudi Jasmino Ilić, s katero sva še vedno par. Takrat je ona igrala za žensko izbrano vrsto. Sicer sva kar oddaljena drug od drugega, saj ona igra za Panathinaikos. Me pa je prejšnjo nedeljo obiskala v Ljubljani in ostala pri meni štiri dni. Sicer pa slovenskega glavnega mesta ne poznam najbolje. Če povem po resnici, sem najbolj udomačen v BTC-ju (smeh, op.p.). Tja grem ob slabih vremenih, kar pa je v zadnjem času pogosto. Glede nočnega v Ljubljani težko kaj rečem, vendar mislim, da je v Beogradu veliko bolj raznovrstno. Več je klubov. Tukaj je malce bolj mirneje kot pri nas. Prejšnji teden je z Maroussijem v Ljubljani gostoval moj prijatelj Igor Milošević, prav z njim pa sva leta 2007 naredila veliko žurko v Beogradu. Bila je masa ljudi, o zabavi pa se je dosti govorilo po Beogradu. Kaj se je govorilo? Ne bi šel v podrobnosti (smeh, op.p.).

Pa pustimo raje to tematiko pri miru, saj je pri meni sedaj v ospredju le košarka. Treniram na vso moč in čakam na svojih “pet minut”, da jih izkoristim. Lahko bi rekel, da sem napet kot puška. Predvsem si želim, da bi mi zdravje služilo in bi lahko razmišljal le o igri in nobenih motečih dejavnikih, kateri so deloma upočasnili moj osebni košarkarski razvoj – tu mislim na poškodbe.

Toliko za prvič. Navijajte za nas še naprej. Obljubljamo, da bodo rezultati slej kot prej prišli, saj dobro delamo na treningih.

Lp Nemanja

 • Share/Bookmark


20 odgovorov v “Aleksandrov napet kot puščica”

 1.   Tadej pravi:

  Nemanja je car! Veliko sreče z zdravjem in upam, d akmalu dobiš več priložnosti! Bodi potrpežljiv in ti bo uspelo!

 2.   sf10 pravi:

  Ker kekec je pa to prevedel v slovenščino?

  vso srečo Nemanja

 3.   Mitja pravi:

  Točno to, kdo je to prevajal. Bilo bi sprejemljivo če bi to Nemanja sam napisal, tako pa ne vem kdo lahko govori o slabih vremenih, o tem da je malce bolj mirneje … WTF???

 4.   UOL fan pravi:

  Nemanja, hvala bogu da imaš z olimpijo vsaj 2-letno pogodbo da ne boš mogu takoj it ker si dober igralec. Zdovc zelo dobro ve da si dober igralec vendar te bo postopoma vključeval v ekipo. Kar sm videl na parketu si zelo dober skakalec in dober obrambni igralec kar v košarki veliko šteje. Samo tako naprej in Olpimpijini navijači te spoštujemo!!!!!

  Olimpija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VSO SREČO IN ZMAGITE DONS KAHLO LABORAL!!!!

 5.   s pravi:

  DAJMO NEMANJA!!!! Eden najboljših nakupov Olimpije zadnjih let!!!

  SREČNO!!!!

 6.   hansi pravi:

  Upam da čimprej dobi pravo šanso. Zdovc dej ga igrat.

 7.   marjan pravi:

  Mislim, da je Jure stručko, da ve kaj dela in da bi prav z veseljem igral z njim, vendar tu smrdi nekaj v ozadju?
  Uprava upam, da imate pravo pamet in to ekipo zadržite skupaj vsaj 3 leta, ker je resnično dobra, potreben je samo čas in boste vidl, da se bo Olimpija vrnila na stare slave.

  V kolikor pa mislite vsako leto rutirati od 5 do 10 igralcev pa pozabite na VELIKE USPEHE.

  OLIMPIJA

 8.   Jure pravi:

  Nemanje sicer od prej ne poznam…po opisu sodeč zgleda zelo soliden igralec, ki pa ima ,podobno kot Ožbolt, težave s poškodbami….se pa strinjam za marjanom naj zadržijo ekipo za 3 leta in naj na njej gradijo…to pa bo seveda izvedljivo samo če bo ostal trener isti…

 9.   TOMI pravi:

  Nemanja, vso srečo. Verjamem, da boš v prihodnje nosilec Olimpijine igre.

 10.   kramer pravi:

  S, ne morš reč da je eden najboljših nakupov zadnjih let, ko jih bilo pa res veliko boljših(Taylor, Dragić, Milič, Slokar, Bečirovič, Walsh, Golubović, Ilievski), in še bi se ker našu. Bo pa predvsem odvisno od naslednjih treh, štirih tekem. Če je bil proti Ciboni le preblisk, ali dejansko kvaliteta. Je pa talent, to je pa dejstvo.

 11.   free credit report pravi:

  Vso srečo z njim.

 12.   Property pravi:

  I like this post so much. Keep writing..

 13.   Applebees Coupons pravi:

  One of my Facebook friends is always asking for information regarding this topic. I know he is going to love this page.

 14.   Cascade Coupons pravi:

  The people at my work place were really looking out for this information. Please keep writing.

 15.   Cascade Coupons pravi:

  I am going to share it on my Twitter account.

 16.   Cascade Coupons pravi:

  It’s going to earn me a good repute because I am going to share it on my Facebook account.

 17.   Promotional Items pravi:

  I congratulate you for writing so well.

 18.   Promotional Merchandise pravi:

  Well done on sharing such great information.

 19.   Promotional Merchandise pravi:

  I am adding this page to my favorites!

 20.   Roller banner stands pravi:

  In the beginning, I had problem in understanding the concepts. But your write-up has certainly helped a lot.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !