Živjo. Verjetno je vsem jasno, kdo me je navdušil za košarko. Nihče drug kot oče, ki je bil prav tako košarkar. Poleg njega pa me je tudi moja višina sama po sebi usmerila v ta šport. Trenutno sem član Olimpije, za katero je nekaj časa nastopal tudi moj oče, zato lahko rečem, da sem ponosen, da grem po njegovi poti. V veliko veselje mi je, da moje igre spremlja celotna družina. Ni skrivnost, da je največji kritik ravno oči. Pomembno mi je, da od vseh sprejemam spodbudne besede – tudi takrat, ko mi ne gre ravno najbolje.

Čeprav sem še zelo mlad, imam za seboj že nekaj izkušenj iz sveta košarke. Predvsem zadnja pri Fenerbahčeju je bila odlična. Nikoli ne bi spreminjal odločitve in vesel sem, da sem odšel v Turčijo. Igrati v tujini je nekaj povsem drugega kot doma, čeprav moram reči, da je doma pri Olimpiji pritiska nenormalno veliko! Na Slovanu česa takega nisem občutil, Olimpija pa je posebna zgodba. Ne samo mi mladi, tudi starejši lahko podležejo izjemnemu pritisku, ki ga na nas v Ljubljani izvaja publika, mediji in košarkarski strokovnjaki. Seveda je verjetno tako tudi prav, saj  moramo biti vzor in ponos slovenske košarke. Ni pa to vedno lahko.

Če se vrnem k “Fenerju” – tam odlično delajo z mladimi, tudi Boša (Bogdan Tanjević, op.p.) je izjemen trener z dobro osebnostjo. Tisto, kar je v tujini slabše kot doma, je mogoče to, da te po dobrih igrah kujejo v zvezde, po slabih pa si vreden toliko kot gnoj. Torej gre zunaj in doma za dva različna pritiska, sam pa menim, da je tale domači še nekoliko hujši. Mogoče bi drugače razmišljal, če bi poznal turški jezik (smeh, op.p.), saj hvala bogu nisem razumel, s čim vse me zmerjajo, kadar mi ni šlo, v Tivoliju pa človek seveda sliši in razume prav vse. Glede derbijev v Turčiji naj povem, da tekma Fenerbahče – Efes Pilsen sploh ni derbi, če morda nekateri mislite, da je temu tako. Efes je namreč nov in nekako umeten klub – brez pravih navijačev in tradicije. Veliko bolj napeti so derbiji z Galatasarayem in Bešiktašem, saj rivalstvo izvira že iz nogometa, ki pa ga Efes nima. Ti derbiji so posebno doživetje.

Sicer pa je moja največja želja ta hip napredek. Statistika mi ni pomembna, želim si le dvigniti raven svojega znanja na višji nivo in se razviti v izdelanega centra. Zato težko rečem, kje se vidim čez pet let. Rad bi še naprej igral za Olimpijo in dosegel čim boljše rezultate, vendar se nikoli ne ve, kako se življenje obrne. Lahko me jutri zbije avto, lahko pa bom tu za vedno. Želim si le ostati zdrav in da bom še naprej lahko užival v košarki in mojih hobijih. Najraje gledam filme, predvsem pa vneto berem knjige. Mogoče boste nekateri presenečeni, a preberem jih zelo veliko. Zadnja leta me najbolj zanima literatura z antično tematiko, tako da kar požiram romane, kot so Imperator, Pompeji, zgodbe o Aleksandru Velikem, o Atlantidi in podobno. Pri tem me pozorno nadzira tudi naš PR Matevž, ki zna latinsko in grško, zato moram brati še toliko bolj podrobno, da so kritike mojega razumevanja tematike vsaj nekoliko blažje (smeh, op.p.). Trenutno se lotevam tudi romanov s tematiko druge svetovne vojne, vendar mi še vedno bolj “sede” Julij Cezar in njegovi veličastni dosežki. Knjiga je tisto, kar me sprosti na potovanjih in prosim, da se ne smejite preveč, ko boste na klubski spletni televiziji kmalu lahko videli, kako polomljeno berem odlomek v enem izmed prispevkov.

Lp, Gašper

 • Share/Bookmark


9 odgovorov v “Vidmar: Še vedno mi bolj “sede” Julij Cezar”

 1.   smoger pravi:

  No, kje naj začnem…ok pri Sergiu Tavčarju…enim najboljših košarkarskih komentatorjev na teh prostorih…žal za mnoge je težava v tem, da komentira tekme v italijanskem jeziku. No…da preidem k bistvu…človek zelo obvlada basket..zna zelo dobro ocenit mlade igralce…in za vas je pred nekaj leti se mi zdi, da je bilo ob prenosu ene izmed tekem v Beogradu.. rekel, da ste hrust, skala (italijansko ‘roccia’) in da obetate…imate za vašo postavo zelo mehko roko.
  Z letala se vidi da igrate pod ročno zavoro…zato vam pravim POZABITE PUBLIKO, STATISTIKO, VSE…IGRAJTE BASKET!!! Naj vam bo pritisik droga!!! Imate vse predispozicije…zverina ste…zmožni ste naredit veliko…poglejte kako banano ste včeraj naredili Rudežu in prinesli zmago svoji ekipi.

  Napisali ste, da v zadnjem času berete romane povezane z antiko…no pol najverjetneje poznate zgodbo o 300 Špartancih…

  Življenje je prekratko, da bi bili statisti!

  http://www.youtube.com/watch?v=TRawuu4lSPc&feature=related

 2.   Tadej pravi:

  Smoger, super napisano! Točno to je Gapijev problem! Gapi, dont wory, na puno pa polomi vse pred sabo!!!

 3.   Maja pravi:

  Super prispevek! Vidmar je car! Nismo vedeli, da bere knjige! Gape, zdaj si mi še toliko bolj všeč!

 4.   ndian pravi:

  hehe, se mu vidi da ni neko tele. ^^
  Drugače pa, samo sprosti se. Pozabi na vsa teleta na raznih portalih, katera niso v življenju prilezla dlje kot do svojega praga… Potencial imaš ogromen, samo sproščenost še manjka.

 5.   Kucač pravi:

  Car! Vso srečo ti želim! dobr blog!

 6.   alkic1 pravi:

  Bravo gapi =) Kr tko naprej :D hahahha, ti kr pridno ber ;) )

 7.   Dare pravi:

  Gapi, ti si zverina, sam trgaj vse pred sabo, noben ti ne more nič. Časa maš še dovolj, a zgrabi že zdaj priliko. Pusti primitivce iz publike v Tivoliju ali basače s spletnih forumov, tko kot je folk že reku – igraj basket!!!

  Vso srečo

 8.   Earnestine Hayter pravi:

  That’s not truly refreshing news ;-) but thanks anyway. Wonderful blog by the way. Please check my site at Pressure Cooker Cookbook And Pressure Cooker Cookbook

 9.   Cascade Coupons pravi:

  The people at my work place were really looking out for this information. Please keep writing.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !